ימים 1-2 | תל אביב - האנוי (Hanoi)

בשעות הערב נצא בטיסה מתל אביב להאנוי, בירת וייטנאם, דרך יעד ביניים. ננחת בהאנוי למחרת אחר הצהריים. לאחר השלמת סידורי הכניסה למדינה, נפגוש את הצוות המקומי וניסע למלון למנוחה קצרה, ארוחת ערב ולינה.

ארוחת ערב ולינה בהאנוי במלון Apricot או דומה ברמתו.

 

יום 3 | האנוי (Hanoi)

נצא ליום סיור בהאנוי ברגל ועל גבי "סיקלו" - ריקשות אופניים וייטנאמיות המנווטות ברחובות הסואנים כלהטוטנים. נסייר רגלית בעיר העתיקה, נבקר במקדש הספרות הקונפוציאני, בשווקים ההומים ובמאוזוליאום של הו ציי מין, אבי האומה הוייטנאמית. לאחר ארוחת ערב נצא לשוטט בעיר ההומה.

האנוי נבנתה כעיר קולוניאלית עם ניחוח אירופאי: שדרות רחבות, בניינים קולוניאליים, כיכרות אלגנטיות, כל אלו הם מורשת השלטון הצרפתי. כיום מונה הכרך הסואן מעל 7 מיליון תושבים. כבר מהרגעים הראשונים ניתן לחוש את הקצב המהיר והבלתי פוסק שלה - אלפי זוגות אופניים ואופנועים הנעים לכל עבר, סימפוניה בלתי פוסקת של צפירות, רוכלים ודוכני רחוב, ריקשות ושווקים שכונתיים.

ארוחת ערב ולינה בהאנוי במלון Apricot או דומה ברמתו.


ימים 4-5 | סא פה (Sa Pa) ושוק בק הא (Bac Ha market)

לאורך שנים היה אזור סא פה בצפון-מערב המדינה, נגיש בקושי לתיירים. לאחרונה נסלל כביש מהיר המקשר את האזור ההררי והמרוחק עם הבירה הוייטנאמית. ניסע מהאנוי לכיוון לאו-קאי (Lao Cai) שבגבול הסיני דרך נופים חקלאיים של שדות אורז וקסאווה. בשעות הצהריים נגיע אל סא פה. אם מזג האויר יאפשר לנו, ניסע לביקור ברכס הגבוה הסמוך לעיירה, שם נעפיל לפסגת הר פאנסיפן (Fansipan). בעבר הייתה העלייה אל הפסגה (3143 מ') נחלתם של מטפסים מקצועיים וארכה מספר ימים. ב-2016 הותקן רכבל שהביא מבקרים לפסגה תוך פחות מ-20 דקות. מהנדסי הרכבל שהוגדר כמתקדם בעולם, יצרו כבל שארכו למעלה מ-6 ק״מ, כאשר שישה עמודים בלבד (!!!), מרוחקים כקילומטר אחד מהשני, תומכים בהסעת הקרוניות. בתום התצפית נרד מטה (ברכבל כמובן), וניסע חזרה לסאפה.

למחרת, השכם בבוקר, ניסע לכפר קוק לי (Coc Ly) שם יתקיים השוק השבטי השבועי. בני השבטים מהאזור מגיעים לכאן על מנת להציג את מרכולתם: פירות, ירקות, מיני סחלבים, חפצי נוי ולבוש פרי מלאכת יד נסחרים בשוק. הסוחרים הם המקומיים בני המעוטים השונים של צפון וייטנאם. הבולטים כאן הם ה״מארחים״ בני השבט ״המונג פרחוני״ ( Flower H’mong) , אך באים אל השוק גם בני השבט ״דזאו השחור״ (Black Dzao), טאי (Tay) ואחרים. נסייר בשוק, בין בנות השבטים בלבוש מסורתי, ונכיר את הדוכנים השונים. נכיר גם את הרפואה העממית הייחודית. בין ה״תרופות״ ניתן למצוא כאן שומן נחש פיתון המשמש לטיפול ומונע תופעות לוואי של כוויות.
בגמר הסיור בשוק נצא לשייט במורד הנהר ונצפה בנוף היפה ובחיי הכפריים לגדת הנהר. נעצור לביקור בכפר של מיעוט הטאי ובגמר השייט, אחר הצהריים נשוב לסא פה (השייט תלוי במצב הנהר).

סא-פה ממקומת בגובה של למעלה מ-1600 מ׳ מעל גובה פני הים. האיזור מוקף טרסות אורז ונמצא במרחק של סך הכל של כ-10 ק״מ מהר פאנסיפן (Fansipan) המתנשא לגובה של מעל 3100 מטר. העיירה, שהוקמה על ידי כוחות של צבא צרפת בתחילת המאה ה-20, מהווה מעין מרכז מסחרי חקלאי של צפון וייטנאם. בוייטנאם כ-15 מיליון בני מיעוטים מתוך כ-100 מיליון תושבי המדינה. במדינה חיות למעלה מ-50 קבוצות אתניות שונות, רובן ככולן קבוצות המשתייכות לאיזורי הספר בקרבת הגבולות של המדינה עם סין, קמבודיה, לאוס ותאילנד. שתי קבוצות בני המיעוטים הבולטות באיזור הן ה״המונג השחורים״  (black hmong) וה״דזאו האדומים״ (red Dzao). במפגש הראשוני, נבדלים בני כל שבט בצבע הלבוש המסורתי שלהם.

לינה בסא פה במלון Victoria או דומה ברמתו

 

יום 6 | סא פה (Sa Pa) - האנוי (Hanoi)

נצא לסיור הכולל הליכה קצרה באזור הכפר קט קט (Cat Cat). נגיע רגלית אל הכפר, הידוע במפלי המים ובנופים המיוחדים. נבקר בכפר של בני "המונג שחור" ונלמד על אורח החיים של המקומיים. נתרשם מתהליך האריגה, צביעה, ריקמה והחלקה של הבדים המסורתיים מהם נתפרים הבגדים של בני השבט. נשלים את סיורינו בסא פה בסיור קצר בעיירה וביקור בכנסייה הקתולית שבנו הצרפתים.

אחר הצהריים ניפרד מהאזור ההררי ונשוב בנסיעה להאנוי, אליה נגיע בשעות הערב.

ארוחת ערב ולינה בהאנוי במלון Apricot או דומה ברמתו.

 

ימים 7-8 |מפרץ הא לונג (Halong Bay) - האנוי - דאננג (Da Nang) - הוי אן (Hoi An)

נצא מהאנוי בנסיעה מזרחה אל מפרץ טונקין שלחוף ים סין הדרומי. היום מצפה לנו מפגש עם אחד מ״פלאי עולם הטבע״ - מפרץ הא לונג. עם ההגעה נצא להפלגה, הכוללת לינה וארוחות, בין הצוקים המזדקרים מהמים וספינות הסמפן השטוחות עם תרנים מעוטרים במפרשים משולשים בצבע אדום בוהק.
שמורת הטבע הימית של הא לונג תציג לנו לראווה מראות ייחודיים של פינות ״בתוליות״ ונסתרות לצד שירות, פעילויות, הארחה והחשוב ביותר - נופים מרתקים ושקיעה מרהיבה על גבי הסיפון.

מפרץ האלונג - המפרץ המפורסם מתפרש על שטח ימי של כ-1500 קמ״ר ומכיל למעלה מ-3000 איים, אלפי צוקים ומערות מים. לפי האגדה - דרקון ענק פילס את דרכו אל המים והשאיר שובל של סלעים מפוזרים שהתמלאו במי ים, ומכאן שמו של המפרץ ״מקום בו הדרקון ירד אל הים״.
אזור המפרץ מאוכלס בדלילות ורוב התושבים מקימים את בתיהם על רפסודות צפות, אך לאורך ההיסטוריה המפרץ ידע מתקפות סיניות של הקיסר הסיני-מונגולי קובלאי חאן הנודע, תקופת שודדי-ים שהסתיימה בתחילת המאה ה-20, במלחמת וייטנאם כוחות צבא ארה״ב התקינו שדות מוקשים צפים על מנת למנוע הספקה לצבא צפון וייטנאם.
הייחודיות ומראות ״גן העדן״ תמיד משכו גם את האושיות של וייטנאם. הו צ׳י מין, המנהיג הקומוניסטי של המדינה, בנה את אחת מהלשכות שלו על האי טואן צ׳או - האי המאוכלס ביותר במפרץ. יתרה מזאת, בתקופה הפרו-סובייטית האיים אף ניתנו במתנה ליקירי השלטון הקומוניסטי, וכך אחד האיים נושא את שמו של הקוסמונאוט הסובייטי הרמן טיטוב (
Герман ТитовGherman Titov / ) וניתן לו במתנה בזמן ביקורו של האיש בוייטנאם בשנת 1962.

לקראת שעות הצהריים של יום מס׳ 8 נחזור אל המעגן, ונצא חזרה להאנוי הבירה. נמשיך ישירות לשדה התעופה ונטוס אחר הצהרים לדנאנג שבמרכז וייטנאם, תוך שאנו חוצים את קו הרוחב 17°, הכה חשוב בהיסטוריה של המדינה. לאחר הנחיתה ניסע למלוננו בהוי אן.

לילה וארוחות על גבי בסירהPeony  או דומה ברמתו

ארוחת ערב ולילה בהוי אן במלון Mulbery Collection Silk Village או דומה ברמתו


יום 9 |הוייאן (Hội An)

הוי אן, המוכרזת כולה כאתר מורשת עולמית, צמחה מכפר דייגים קטן שבשל מיקומו הגיאוגרפי, אדמות סחף פוריות והדרך המסחרית מדרום לצפון וייטנאם, הפך למרכז קוסמופוליטי - רב תרבותי. במאות ה-15-16 אירחה הוי אן סוחרים סינים ויפנים לצד האוכלוסייה המקומית ובמאה  ה-17 הייתה העיר מוכרת היטב לסוחרים האירופאים מפורטוגל, אנגליה והולנד.

יום סיור רגלי בהוי אן, בה אסורה תנועת רכבים בעיר העתיקה. נטייל ברחובות העתיקים והציוריים, בין עדויות רבות של רב-תרבותיות. נעבור על הגשר המקורה היפני (Japanese Cover Bridge) ואולם הכינוסים של הפליטים הסינים ( Chinese Assembly Hall) שנבנה בתחילת המאה ה-17, וכמובן בשוק המקומי. בערב נערוך סיור בשוק האוכל ונאכל ארוחת ערב וייטנאמית בין הדוכנים המפתים.

ארוחת ערב לינה בהוי אן במלון Mulbery Collection Silk Village או דומה ברמתו

 

יום 10 |הויאן (Hội An) - דנאנג (Da Nang) - סיאם ריפ (Siem Rip)

נשלים את סיורינו בהוי אן וניסע לשדה התעופה של דנאנג. נעלה על טיסה קצרה ו ננחת בסיאם ריפ. להתראות וייטנאם החייכנית - שלום לקמבודיה המסתורית!

לאחר השלמת סידורי הכניסה לקמבודיה (יש צורך באשרה) נפגוש את הצוות המקומי של ״עולם אחר״ בקמבודיה ונמשיך לארוחת ערב ומנוחה בבית המלון.

לינה בסיאם ריפ במלון Somadevi Angakor או דומה ברמתו

 

יום 11 |סיאם ריפ (Siem Rip) ומקדשי אנגקור (Angkor)

כבר למעלה מ-150 שנים שקומפלקס מקדשי אנגקור מוכר לעולם המערבי. לאורך כל השנים האלו חוקרים, הרפתקנים, סופרים ותיירים רבים כמהים להגיע אל האזור.
החל מהמאה ה-9 ועד למאה ה-15 היתה אנגקור בירתה של האימפריה הגדולה של העם הקמרי.
לקראת סוף קיומה הייתה העיר בגודל של כ-1000 קמ״ר ואוכלסה בכ-750 אלף תושבים - מה שהפך אותה לעיר הגדולה בתבל דאז.
בשל מלחמות אזוריות ננטשה אנגקור ונהרסה ע״י צמחיית ג׳ונגל ובלייה טבעית, עד שנתגלתה למערב במחצית השניה של המאה ה-19.

היום, בתום ארוחת הבוקר נצא אל המתחם העצום ונבלה בו יום שלם של הליכה בין המקדשים והארמונות של הקמרים. פסלים וקירות מגולפים, חומות ענק ו״סבכי״ רחובות העיר הם מרהיבים.
הקומפלקס של אנגקור מורכב ממספר אתרים ארכיאולוגים, ואנו נערוך סיור מלא הכולל את את מערכת המקדשים והארמונות של אנגקור טום (
Angkor Thom) - הבירה הראשונה של הקמרים מוקפת החומות וגילופים המפורסמים של פניה המחוייכות של הבודהסאטווה אבלוקיטשברה  (Bodhisatva Avalokiteshvara), נעבור במקדש באיון (Bayon), המקדש הבודהיסטי, בעל מערכות גילוף על גבי הקירות התומכים מהם ניתן ללמוד על אורח החיים של האומה הקמרית.
נסייר לצד הטרסות של ה״פילים״ של "המלך המצורע״ (
The Elephant and The Lepper King Terraces), ששימשו לטובת הטקסים הרשמיים של המצעדים הצבאיים וקבורת הנזירים.

במהלך ביקורינו בקומפלקס נגיע אל המקדש תה פרוהם (Ta Prohm) - אחד המקדשים המוכרים בשל השילוב המיוחד בין הארכיטקטורה האתיקה וצמחיית הג׳ונגל שהשתלטה על המקום. כאן אנחנו בהחלט נוכל לראות וכמובן לדבר על הקושי הממשי במלאכת השיחזור והשימור של האתר כולו.

בתום הפסקה שנערוך במתחם, מצפה לנו מקדש גולת הכותרת, המקדש שנתן את שמו לכל המתחם - אנגקור וואט.

הקומפלקס עצום הממדים מתנשא לגובה של מעל 60 מטר, נבנה בראשית המאה ה-12 והוקדש לאל וישנו ההינדי. במרוצת השנים הפולחן הוסב לבודהיסטי וכך נוספו עיטורים המותאמים לפולחן החדש. הגודל והעוצמה של המתחם מרתקים אליו מליוני מטיילים, חוקרי עתיקות מכל העולם ומעצימים את המודעות הקמבודית אל עברה המפואר, ובשל כך, על דגלה של המדינה מתנוססת צלמית של מקדש האנגקור.

נסייר באיזור, נתרשם ונלמד ממערכות העיטור המפוארות ומהארכיטקטורה הייחודית והמונומנטלית של הקומפלקס. בסיום הביקורים נחזור למלוננו.

לינה בסיאם ריפ במלון Somadevi Angakor או דומה ברמתו


יום 12 | סיאם ריפ (Siem Rip) - טונלה סאפ (Tonlé Sap Lake) - פנום פן (Phnom Penh)

אגם טונלה-סאפ הוא מאגר המים המתוקים הגדול בדרום מזרח אסיה. מי האגם ניזונים ונשפכים אל נהר המקונג. לאורך השנה שטח האגם אינו עולה על כ-2500 קמ״ר, אולם בתקופת הגאות השנתית, בין החודשים יולי -ספטמבר, כמות המשקעים הגדולה של גשמי המונסון, גורמים לנהר המקונג להאט ולהטות את כוון זרימתו באיזור, והאגם גדל למימדים עצומים של כ-16.000 קמ״ר.

ננצל את הבוקר לסיורים סביב אגם טונלה ובאזור הכפרי סביבו.

התושבים סביב אגם טונלה חיים בבתי כלונסאות ורובם עוסקים בעיבוד שדות האורז באמצעות שוורים רתומים למחרשות. ריבוי אדמות הסחף, הטמפרטורות הגבוהות, הלחות וכמובן כמויות גדולות של מים מתוקים זורמים, מאפשרים לקצור שלושה יבולים של אורז בשנה.

נמשיך אל המעגן שעל האגם, שם נעלה על הספינות ונצא לשייט במי צפון אגם טונלה. ההתרחבות והצמצום של גבולות האגם ״מכתיבים״ אורח וקצב חיים מיוחדים במינם המאפשר למקומיים לנהל את חייהם על פני האגם פשוטו כמשמעו. הכל צף כאן -הבתים, בתי הספר ואפילו בתי התפילה.
בתום הסיורים באזור ניסע לשדה התעופה ונטוס לפנום פן, בירת קמבודיה.

ארוחת ערב ולינה בסיאם ריפ במלון Palace Gate Hotel & resort או דומה ברמתו.


יום 13 | פנום פן - הו צ׳י מין/סייגון (Ho Chi Minh City/Saigon)

היום נטייל בפנום פן (Phnom Penh), בירת קמבודיה. נצא להכיר את העיר. נבקר בארמון המלכותי שנבנה במאה ה-19 ובנוי בסגנון החמרי ובפגודת הכסף, המשמשים המלך עד היום.  נמשיך למזויאון טול סלנג ( Tuol Sleng) הידוע לשמצה, שהיווה מתקן החקירות של הח'מר רוז'. נבקר בפגודת הכסף ובוואט פנום - מקדש שעל שמו נקראת העיר.

בשעות אחה"צ נשוב בטיסה לוייטנאם, אל הו צ׳י מין סיטי (Ho Chi Min City) הידועה בשמה הקודם סייגון (Saigon).

פנום פן - בירת קמבודיה, אשר כונתה בעבר "פריז של המזרח" וקסמה המיוחד השתמר למרות האירועים הקשים שעברו על המדינה במאה ה-20. את העיר חוצה נהר מקונג שמוצאו מהקרחונים במחוז צ'ינג-חאי שבסין. העיר, שקורותיה מהמאות הראשונות לספירה, הפכה לבירת הממלכה הח'מרית החל מהמאה ה-17 עת ננטשה אנגקור ועד לבריחתו של הנסיך נורודום סיהנוק ועליית הח'מר רוז' ב-1975. תקופת הח'מר רוז' נחשבת לעידן השחור בקורות העיר והזיכרון הקמבודי דאג לציין את התקופה במוזיאונים הולמים.

ארוחת ערב ולינה בהו צ'י מין סיטי במלון Majestic Saigon או דומה ברמתו


יום 14 | מחילות קו צ׳י (Cu Chi Tunnels) - הו צ׳י מין/סייגון (Ho Chi Minh City)

סייגון/הו צ'י מין סיטי העיר הייתה לבירת דרום וייטנאם בשנות המלחמה ורק בעת איחוד הצפון והדרום עם סיום המלחמה ב-1975, קיבלה את שמו של הו צ׳י מין, מייסד המפלגה הקומוניסטית ומנהיג צפון וייטנאם. הו צ׳י מין היא העיר הגדולה ביותר בוייטנאם - למעלה מ-10 מיליון תושבים חיים בכרך הענק. זהו המוקד הפיננסי והתעשייתי של המדינה שמתפתחת במהירות בשנים האחרונות. במהלך מלחמת וייטנאם, סייגון (דאז) שימשה למקום המפקדה המרכזית של הכוחות המזויינים של דרום וייטנאם וכמובן של ארה״ב לכשנכנסה למלחמה.

בתום ארוחת הבוקר נצא אל אחד האיזורים המתעדים את היסטוריה העקובה מדם של וייטנאם המודרנית - רשת מחילות קו צ׳י (Cu Chi). החל מסוף שנות ה-50 של המאה ה-20 הפלגים הקומוניסטים של דרום וייטנאם נמצאו במחתרת. עם תחילת ההתמודדות המזויינת בין שתי המדינות, המחתרת הקומוניסטית החלה במאבק פרטיזני. במטרה להסתתר ולקיים מאבק, נחפרו באזורים הכפריים שבפאתי סייגון מערכות של מחילות באורך של למעלה מ-150 ק״מ, והן שימשו את הוייט-קונג כבסיס צבאי לכל דבר מתחת לפני האדמה. כיום המתחם נשמר כאתר ביקור לתיירים ואנו נערוך סיור מודרך בתוך אחת המנהרות, נתרשם מהממדים הזעירים של חדרי הפיקוד והמעברים צרים. באתר אף מוצגים כלי הנשק ומערכות מילכוד מתוחכמות, ששימשו את חיילי הוייט-קונג במאבקם כנגד תושבי דרום וייטנאם וחיילי הצבא האמריקאי.
נשלים את סיורנו בקו צ׳י, ובתום ארוחת הצהריים נשים את פעמינו חזרה אל העיר הגדולה הו צ׳י מין ונערוך בה סיור. נתמקד ברובע הייצוגי של העיר - הרובע הראשון המהווה את המרכז העירוני ובו נערוך את הסיור שלנו. אחת מנקודות המפתח היא הכנסייה הקתולית של ״גבירתנו״ (
Notre Dam) שנבנתה ע״י המיסיון הצרפתי עוד בסוף המאה ה-19 . נמשיך ונראה את המבנה בסגנון הקולוניאלי של רשות הדואר ( City Post Office), שאף הוא תוכנן ונבנה בתקופת השילטון הצרפתי. לסיום סיורינו נמשיך אל השוק הידוע בן תאן (Ben Thanh). בעיר פועלים למעלה מ-170 שווקים איזוריים, כאשר ״בן תאן״ הוא הותיק והגדול מכולם שפועל באותו האיזור כבר למעלה מ-150 שנים. בערב נשוב למלוננו ללינה.

ארוחת ערב ולינה בהו צ'י מין סיטי במלון Majestic Saigon או דומה ברמתו


יום 15 | הו צ׳י מין (Ho Chi Minh City) - סיור בדלתת המקונג (Mekong Delta) - קאן טהו (Can Tho)

אין ספק שהתרבויות של דרום מזרח אסיה צמחו סביב והושפעו מהאקולוגיה של אגן נהר המקונג. כל ביקור בוייטנאם מחייב לא רק ביקור ותצפית על הנהר האדיר, אלא התעמקות וניסיון להתחקות אחר אורח החיים המיוחד של המקומיים מחד ועולם הטבע העשיר והייחודי.
במהלך היומיים הקרובים נצא אל לב ליבה של דרום וייטנאם - דלתת נהר המקונג.
לאחר ארוחת הבוקר נצא ממלוננו בהו צ׳י מין סיטי לכיוונה של העיירה קאי בה (
Cai Be). הדרך עוברת דרך מטעים ואיזורי גידול של עצי פרי ונוי שונים. במהלך היומיים הקרובים נראה ואף נטעם (!) ממגוון הפירות של האיזור, חלקם ״ילידי המקום״ אולם ישנם כאלו שהובאו לכאן מאיזורים אחרים של הגלובוס.
איזור הדלתא מורכב מאגן ניקוז של מספר נהרות: נהר הסייגון, שכבר הספקנו להכיר ואף לשוט עליו, נהר הואמ-קו (
Vam Co)  וכמובן המקונג שזורם מאיזור טיבט הגבוה וכעבור 4500 ק״מ נשפך אל הים הסיני הדרומי.  עם ההגעה שלנו אל קאי בה,  ה״שער״ שלנו אל הדלתא, נעלה על סירות ה״סמפן״ הארוכות והצרות המיוחדות לאיזור ונצא לסיור - שייט בדלתת נהר המקונג. האיזור שוקק חיים - נתרשם מעושר הסחורות של ירקות, פרחים, פירות ועוד. במהלך הסיורים של היום נעלה ונרד מהסירה, נבקר בבתי מלאכה קטנים המתמחים במלאכות יד ועשיית ממתקים מקומיים, נראה כי לאורז פנים רבות - החל מ״פופ רייס״ (על משקל "פופ קורן״) ועד ל״מבשלות״ וויסקי אורז מקומיות - נראה ונלמד על מפעל״כיבוש הקרקעות״ המקומי מחד ושימוש בקרקעות החרסיות למפעלי כדרות ולבנים מאידך. נערוך שייט בין בתי הקלונסאות (ייתכן שחלק מהשייט בתוך התעלות נערוך בספינות קטנות יותר). נחווה את אווירת השוק הצף עם סירות-דוכנים, נלמד מה כדאי לנו לעשות על מנת ״להטיב״ עם רוחות הנהר. נסעד במסעדה מקומית שמגישה ארוחות של דגים, נבקר בחוות גידול פירות וירקות ואף נחצה את נהר המקונג האמתני. לקראת ערב נגיע אל העיירה קאן טהו (Cao Tho), הבירה הלא רשמית של אזור הדלתא, בה נתמקם בבית המלון.

לינה בקאן טהו במלון Muang Tanh או דומה ברמתו


ימים 16-17 | קאן טהו - השוק הצף בקאי ראנג (Cai Rang Floating Market) - הו צ׳י מין - תל-אביב

בבוקר נמשיך לחקור ולסייר באיזור דלתת המקונג.
ממעגן הסירות נין קיו (
Ninh Kieu) נצא בשייט אל השוק הצף קאי ראנג (Cai Rang Floating Market), הגדול בששת השווקים באזור הדלתה. שייט קצר מהמעגן יובילנו אל האזור.

בשוק הצף מאות ספינות עמוסות כל טוב משייטות באזור הכפר. על שתי הגדות ממוקמים בתי מסחר קטנים, מסעדות של המקומיים, מפעלים ביתיים להפרדת גרגירי אורז מהמוץ, ייצור אטריות האורז ועוד.

נעגון במספר תחנות של השוק על מנת לחוות את האווירה וכמובן ללמוד על התרבות המקומית.
בשעות אחר הצהריים המאוחרות נשים פעמינו לשדה התעופה הבינלאומי של הו צ׳י מין, שם ניפרד מחברינו הוייטנאמים מצוות ״עולם אחר״.
נטוס דרך יעד ביניים לתל אביב, אליה נגיע בבוקר יום 17.

תם טיולנו.