ימים 1-2 | תל אביב - ליסבון - האי טרייסרה שבאיים האזורים

נטוס  לליסבון, שם נלון בלילה הראשון. למחרת בבוקר נמשיך בטיסה לאי טרסיירה (Terceira) שבאיים האזוריים, שם ננחת בצהריים. זהו האי של מלחמות השוורים ואתר המורשת העולמית הראשון שהוכרז בפורטוגל, ובו נערוך היכרות ראשונה עם "בטן האדמה" שפלטה לבה לוהטת שעיצבה את דמותו של האי. בדרך למלון, נערוך היכרות ראשונית עם האי שיהיה משכננו לשני לילות.

האי טרייסרה הידוע בכינויו "אי הלילך" הוא האי השני במספר תושביו באיים האזוריים (כ-60,000) והשלישי בשטחו (כ-400 קמ"ר). הוא ידוע בטופוגרפיה הדרמטית שלו – צוקים אדירים נופלים אל הים, יערות עבותים, מערות וולקניות ואפשרויות הצצה לתוך בטן האדמה, פרות שלוות רועות – פסטורלי מאוד, וגם האי של מלחמות השוורים ושל אתר המורשת העולמי הראשון בפורטוגל.

ארוחת ערב ולינה במלון Hotel Angra Garden או דומה ברמתו

 

יום 3| האי טרסיירה (Treceira Island)

לאחר ארוחת הבוקר נצא ליום טיול מלא באי.
נבקר בקלדרה הענקית שמשוליה תצפיות מרהיבות על האי כולו. קרקעית הקלדרה הפכה לאחד משדות המרעה המרכזיים באי. נשוטט בין הכפרים המעניינים של האי, ואולי נצליח לחזות באחד מהם בגרסת מלחמת השוורים של האיים האזוריים.

באי טרסיירה מתקיימת עדיין המסורת של שחרור מספר שוורים זועמים במרכז הכפר, והם שועטים בעקבות ה"אמיצים" המנסים להימלט מהם.

ניסע אלCarvão Do Akagar Do Gruta , מקום בו קשה שלא להיזכר בסיפורו של ז'ול וורן "מסע אל בטן האדמה". זהו אחד המקומות הבודדים בעולם שמאפשר כניסה אל ״צינור ההזנה״, אותו ״צינור״ דרכו מטפסת הלבה הרותחת מבטן האדמה ופורצת החוצה בפיצוצים עזים.
נמשיך לאנגרה (
Angra Do Heroismo) המרשימה שהיא האתר הראשון בפורטוגל שהוכרז ע"י אונסק"ו כאתר מורשת עולמי. נטייל ברגל ביער מיוחד בהר ברזיל ומשם נגלוש אל העיר אנגרה.
נטייל בסמטאותיה של העיר ובאתריה היפים.
בתום הסיורים נחזור אל המלון בו אנו לנים.

ארוחת ערב ולינה במלון Hotel Angra Garden  או דומה ברמתו


יום 4 | האי פאייאל (Faial Island)

הבוקר נטוס מהאי טרסיירה אל האי פאיאל (Faial).

פאייאל הוא אי קטן של 21 X 14 ק"מ (175 קמ"ר), אך הוא האי המאוכלס ביותר באיים האזוריים – 15,000 תושבים! שמו ניגזר מעצי האש (פאייה דה טרה), שכיסו בעבר את האי. 

לאחר הנחיתה ניסע אל הקצה המערבי של האי, אל קפלינוש ((Capelinhos שם בשנת 1957 התפרצות געשית סמוך לחוף, יצרה הר געש חדש שהוסיף לשטח האי 1.0 קמ"ר. נראה מקרוב איך כוחות הבלייה (הים והרוח) שוחקים בהתמדה את ההר ומאיימים להעלים אותו מעל פני האדמה.
משם, נעפיל עם האוטובוס למרומי הר הגעש החולש על האי כולו, ולו לוע רחב (קלדרה) בעומק של
400 מ'. נטייל רגלית לאורך שפתי הקלדרה העמוקה, מוקפים בפרחי ההורטנסיה ובנוף מרהיב. נחזור דרך אספלמנקה אל העיר הורטה (Horta) ונבקר באתרים שונים בעיר וסביבותיה.

ארוחת ערב ולינה בהורטה במלון Hotel Faial Garden או דומה ברמתו

 

יום 5 |שייט לאי פיקו (Pico Island) - פאיאל

בבוקר נחצה במעבורת את המיצר שמפריד בין פאיאל לבין האי הסמוך פיקו (Pico), אי שכולו הוכרז כאתר מורשת עולמית והוא מרכז היין של האיים האזוריים.

פיקו הוא האי השני בגודלו באיים האזוריים (444 קמ"ר: אורכו 42 ק"מ ורוחבו 15 ק"מ). זהו האי הדרומי ביותר בארכיפלג. המתיישבים שהגיעו מצפון פורטוגל, לאחר הפסקה שעשו באיים טרסיירה וגרסיוזה, בחרו להתיישב בלאג'ס שבפיקו. האקלים היבש והחם של חלקים מהאי ומשאבי המינרלים של קרקעות הגעש התאימו לנטיעת כרמים, בעיקר של ענבי וורדלחו, ואיכותו של היין המקומי נודע למרחוק – וגרם לעלייה בפיתוח הכרמים וייצור היין (והגיע עד שולחנות הצארים הרוסיים).

נטייל בפיקו כשברקע משקיף עלינו הר הגעש פיקו, ההר הגבוה בפורטוגל (2,351 מ').

נטייל ברגל בין טרסות הבזלת שמגוננות על גידול הגפנים, נלמד על תרבות ייצור היין באי ונראה כפרים שמשמרים אורח חיים מיוחד ומסורת ארוכה של ייצור יין. אונסק"ו הכריז על תהליך ייצור היין באי ועל הכפרים שמקיימים אותו כחלק מהמורשת העולמית.
פיקו היה בעבר אחד המרכזים החשובים באזוריים לצייד לווייתנים עד שמסורת זו הופסקה ב-
1984. נתחקה אחר מסורת הצייד דרך תחנות שונות שעדיין קיימות באי ונבקר במוזיאון המתעד את חיי הלווייתנים ואת ענף הדייג ב-Lajes do Pico. ניסע לאורך החוף הדרומי של האי אל הנמל, משם נחזור במעבורת להורטה.

ארוחת ערב ולינה בהורטה במלון Hotel Faial Garden או דומה ברמתו


ימים 6-7 |האי סאו מיגל (São Miguel Island) ומערב האי (סט סידדש)

הבוקר נשלים את סיורינו בפאיאל ונטוס לסאו מיגל (São Miguel), האי הגדול באיים האזורים.

יותר ממחצית האוכלוסייה של האיים האזוריים חיה באי סאו מיגל, שבמזרח הארכיפלג.האי הוא גם המרכז המוניציפאלי של האיים האזוריים ובירתם פונטה דלגדה (Ponta Delgada) ממוקמת בו.
בתחילת המאה ה-15 גילו נווטים פורטוגזים את סאו מיגל, וההתיישבות בו החלה עם בואו של גונזלו וולחו קברל; מאוחר יותר הצטרפו אליהם מוּרים, יהודים וצרפתים. הקרקעות הפוריות וקיומם של מפרצים בטוחים לעגינה הפכו במהירות את האי לתחנת מסחר, והייצוא והיבוא שעברו דרכו בנוסף לחיטה ולאננס שגדלו בו ויוצאו הפכו את האי למבוסס.

אחר הצהריים נערוך היכרות ראשונית עם בירת האי פונטה דלגדה (Ponta Delgada).

למחרת ניסע דרך נופים הרריים למערב סאו מיגל, שם מצוי אחד המקומות הציוריים ביותר באיים האזוריים סט סידאדש (Sete Cidades). צילום הקלדרה של הר הגעש עם האגם הגדול ובתוכו לועות משנה שגם בהם מצויים אגמים, הוא הגלויה הנפוצה ביותר באיים האזוריים.
במהלך היום נצפה מזוויות שונות בקלדרה ובאגמיה. נטייל ברגל לחופי האגמים ושולי הקלדרה ונבקר גם בכפר היפה השוכן לחופי האגם הגדול.
בתום הסיור נשוב למלוננו בפונטה דלגדה (
Ponta Delgada), בירת האי, ואת הערב נקדיש לסיור בסמטאותיה ואתריה - נבקר בכנסיות בעלות ארכיטקטורה ייחודית ובאתרי העלייה לרגל בעיר; נלמד על תושבי העיר בעבר ובהווה, כולל עברו היהודי של האי.

ארוחת ערב ולינה בפונטה דלגדה במלון Hotel Royal Garden או דומה ברמתו

 

ימים 8-9 |סאו מיגל: נורדאשטה ואזור פורנש

הבוקר ניסע דרך צפון האי לכיוון נורדאשטה (Nordeste) ובדרך נעצור לתצפיות יפות ומיוחדות, נסייר בנחל שמזין מפלים יפים ומפעיל טחנות קמח. נבקר בכפר נורדאשטה ובסמוך לכפר, נטייל רגלית בשמורת הטבע סרה דה טרוקיירה (Serra da Tronqueira),  מקום חיותה היחיד בעולם של ציפור בשם "אדמון האזוריים".

אדמון האזוריים (Pyrrhula murinaאנדמי לאי סאו מיגל שבאיים האזוריים, ונפוץ שם בעמקים תלולים המכוסים יערות ער. זו חוחית בינונית-גדולה, שמנמנה, בעלת מקור חזק וכנפיים קצרות ומעוגלות, יש לה כתר, פנים וצוואר שחורים (חומים כהים מלמעלה וחום בהיר למטה), זנב וכנפיים שחורים עם פס לבן.

נעלה לתצפית ממנה נשקפת הקלדרה הגדולה של נורדאשטה. נמשיך לכפר של המתיישבים הראשונים  Provoacãoולתצפית היפה ב-Grande Ribeira.

למחרת נקדיש את היום לאזור פורנש (Furnas), מהאזורים היפים ביותר באיים.
ניסע דרך נקודות תצפית מעניינות ונבקר בוילה פרנקה שהייתה הבירה הראשונה של האי ונחרבה ברעידת אדמה חזקה בשנת
1522.
נמשיך אל קלדרת פורנש, שם נטייל רגלית לחופו של אגם יפה עד שנגיע לאזור אפוף אדים גיאותרמיים ומעיינות חמים. כאן, בתוך גומות קטנות באדמה הלוהטת, מטמינים המקומיים סירי מתכת בתוכם מתבשל באטיות, במשך שעות, הקוזידו (
Cozido), גרסה מקומית של חמין.
אחרי שנחזה בתהליך הוצאת הסירים מהבורות הוולקניים, נסעד את ארוחת הצהריים שלנו באחת המסעדות הקוזידו המקומיות.
נמשיך לביקור בגן הבוטני היפה ביותר באיים האזוריים ובמרכזו בריכת מים גיאותרמיים חמים בהם ניתן לטבול. סמוך לגן הבוטני, במרכז הכפר, מצוי ריכוז מדהים של מעיינות חמים, מעיינות סודה, פומרלות (אדי קיטור שיוצאים מבטן האדמה) ועוד. טיול במקום הזה הוא כמעט מחזה סוריאליסטי.
נבקר במטע תה ובמפעל שעל ידו ונעקוב אחר כל שלבי התהליך מהמטע ועד השקית.

ארוחת ערב ולינה בפונטה דלגדה במלון Hotel Royal Garden או דומה ברמתו


ימים 10-11 | סאו מיגל - ליסבון - תל-אביב

נשלים את סיורינו בסאו מיגל ובהתאם לשעת הטיסה, ניפרד לשלום מהאיים האזוריים.
ניסע לשדה התעופה ונטוס לליסבון, משם נמשיך בטיסה ישירה לתל אביב.
ננחת בת-אביב בבוקר יום 11.